woensdag 6 juli 2016

Le Paradis Feest!

Op 27 en 28 augustus organiseren wij, voor de 15e maal alweer, Le Paradis Feest! Dit op en om hoeve Le Paradis gelegen aan de Mauritsweg te IJzendijke.

Op zaterdag 27 augustus is er een puzzeltocht voor fietsers, ruiters en menners doorheen de mooie polders rond IJzendijke. Hiervoor hoef u zich niet op voorhand in te schrijven. Dat kan u de dag zelf doen in de schuur vanaf 14.00 uur.

Op zondag 28 augustus beginnen we de dag om 10.00 uur met een mooie wandeling doorheen de polders voor ruiters en aanspanningen. Om 12.00 uur kan iedereen aanschuiven voor de barbecue in de schuur.
Voor de BBQ willen we u graag vragen om op voorhand in te schrijven.

Kosten hiervoor zijn 10.00 euro voor een kind tot 12 jaar en 15.00 euro voor een volwassene.

In de namiddag houden we het Spel zonder Grenzen en de Tally-Ho voor alle ruiters maar dit jaar hebben we ook aan de aanspanningen gedacht en een leuk kegelparcours voor hen uitgestippeld! Indien u wenst deel te nemen aan de spelen graag opgeven op voorhand. Ook het touwtrekken komt weer aan bod...blijft de wisselbeker bij de damesploeg of gaan de heren er nu mee aan de haal? Willen jullie meedoen met een team? Schrijf je gerust in!

Veilig Verkeer Nederland is zondag aanwezig met de kantelwagen. Een leuke maar ook heel leerrijke ervaring die iedereen eens moet meemaken.

Heeft u misschien gebrek aan een paar goede laarzen? Dankzij onze sponsor Bekina houden we weer het Zeeuws-Vlaams kampioenschap laarzengooien! Hier kan u voor 1 euro aan deelnemen.

Natuurlijk hebben we ook aan de kinderen gedacht!

Guido Van Hove komt in de namiddag met een hele leuke workshop; vliegers maken! Alle kinderen kunnen aanschuiven om samen met hem een mooie vlieger te maken. Natuurlijk kunnen jullie deze achteraf testen op de wei!

Er kan ook een leuke rit gemaakt worden met de huifwagen, er zijn spelen voor groot en klein, een prachtig springkasteel enz…. Natuurlijk mag het vliegende tapijt niet ontbreken. De kinderen worden, gezeten op het tapijt, door twee trekpaarden over de weide getrokken. Plezier verzekerd!

Hoefsmid Gerard Dullaert laat zin hoe een trekpaard wordt beslagen en maakt zijn ijzers zelf ter plaatse. Siersmederij Groosman laat ook hun Siersmederij-kunsten zien. Ook de landbouwmachines van de firma’s Van Acker, Van Hal, Vermeulen en Riemens zijn van de partij.

Tot dan :-)