maandag 30 juni 2014

Persbericht!


Le Paradis Feest!
Voor de 13e keer houden we op 30 en 31 augustus ons feest te IJzendijke, Zeeuws-Vlaanderen.

Op zaterdag 30 augustus kunnen ruiters, aanspanningen en fietsers deelnemen aan een puzzelrit doorheen de polders. Vertrek vanaf 13.00 uur. Het gaat niet om de snelste tijd dus iedereen kan de rit op zijn of haar eigen tempo rijden. Voor de achterblijvers en alle anderen is er een gezellig terras op het hof. Deelname is gratis!

Op zondag 31 augustus vertrekken we om 9.30 uur voor de ochtendrit doorheen de polders. Ruiters, aanspanningen en oude traktoren zijn allemaal welkom.

Terug op Le Paradis kan iedereen om twaalf uur aanschuiven in de schuur voor een lekkere Barbecue (hiervoor graag inschrijven vóór 23/8 via de site of telefonisch) waarna om 14.00 uur ons alom gekende middagprogramma begint.
Het Spel zonder Grenzen wordt dit jaar (omwille van het 200-jarige bestaan van Zeeuws-Vlaanderen) omgedoopt in het ‘Spel met 200-jarige Grenzen’ en voor de deelnemers is er een leuk diploma voorzien wanneer je slaagt in je ‘geschiedenistest’! De eindsprint naar de waterbak houden we er natuurlijk in!
De Tally-Ho baan ligt klaar en het Vliegende Tapijt is uitgeklopt zodat iedereen weer zijn hartje kan ophalen!
Voor de derde maal alweer houden we het Zeeuws-Vlaams kampioenschap laarzen gooien. Iedereen die wil kan voor 1 euro deelnemen en een mooi paar spiksplinternieuwe Bekina laarzen winnen wanneer hij of zij de Bekina-laars het verste gooit. Zijn uw laarzen dus dringend aan vernieuwing toe, dan is dit hier de oplossing! 

Ook hoefsmid Gerard Dullaert is weer van de partij en beslaat een trekpaard; hij maakt de ijzers voor het paard ter plekke waar u bijstaat. Vakmanschap is meesterschap!
Verder is er op het terrein en in de schuur nog plaats voor de landbouwmachines van de firma’s
Van Acker, Riemens, Vermeulen en Van Hal. Siersmederij Groosman showt enkele van hun sierstukken.
Er zijn kinderspelen, een springkasteel, een blokkenparcours, kindergrimme en natuurlijk een gezellig terras. Gedurende de middag kan men een gratis ritje maken met de huifkar van de familie Maas getrokken door Falco; een Schwarzwälder Fuchs!
Ook Mark Van De Vijver is weer van de partij en bouwt de spanning op met zijn prachtige commentaar!

We hopen dat het een leuk en gezellig weekend wordt.
De toegang voor dit alles is gratis!
Tot 30 en 31 augustus!
Annemieke en familie


Info en inschrijvingen:   annemieke@le-paradis.nl
De voorbereidingen kan u volgen op www.le-paradis.nl
Facebook: Le Paradis Feest